Wikijunior:Aardrijkskunde/Landschappen: verschil tussen versies

Uit Wikibooks
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Geen bewerkingssamenvatting
Labels: Ongedaan gemaakt Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
Geen bewerkingssamenvatting
Labels: Ongedaan gemaakt Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
Regel 1: Regel 1:
{{Wikijunior Aardrijkskunde}}
(Aiden) Aardrijkskunde}}


'''Soorten Landschappen'''
'''Soorten Landschappen'''

Versie van 25 jan 2022 16:53

(Aiden) Aardrijkskunde}}

Soorten Landschappen

Stedelijk cultuurlandschap Een stedelijk cultuurlandschap is een landschap dat door de mens is aangelegd. Meestal zijn dit steden, gemeenten of dorpen. Een paar kenmerken van een stedelijk cultuurlandschap zijn dicht bij elkaar gebouwde huizen en drukke wegen.

Landelijk cultuurlandschap Een landelijk cultuurlandschap is ook een landschap dat door de mens is aangelegd, maar er is heel veel natuur en er zijn weinig huizen en auto's enzovoort. Een paar voorbeelden van een landelijk landschap zijn landbouwakkers of bossen die de mens kunstmatig heeft aangelegd. Zo'n landschap is dus niet uit zichzelf ontstaan.

Industrieel cultuurlandschap Een industrieel cultuurlandschap is ook een landschap aangelegd door de mens. In dit landschap vind je veel industrie (fabrieken). Je kan er ook bedrijven aantreffen. Je ziet er ook vaak grote transportwegen. (Grote wegen of spoorwegen)

Natuurlandschap Dit is een landschap waar de mens niets aan heeft gedaan. Dit is volledig ontstaan door de natuur zelf. Voorbeelden hiervan zijn bossen (niet aangelegd door de mens), zeeën, moerassen en jungles.

(Aiden)

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.