Wikibooks:GNU Vrije Documentatie Licentie: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
De '''GNU-licentie voor vrije documentatie''' of '''GFDL''' is een [[licentie]] die gebruikt wordt om tekstmateriaal onder bepaalde voorwaarden [[vrije software|vrij verspreidbaarte verspreiden]] te maken.
 
De GFDL is in de eerste plaats geformuleerd voor de documentatie van vrij verspreidbarete verspreiden computerprogramma's onder de [[GNU General Public License]] in het [[GNU]]-project. Ook voor andere documenten kan de GFDL worden toegepast. [[Wikipedia]] wordt onder de GFDL gepubliceerd.
 
==Verplichtingen bij het gebruik van de GFDL==
*'''Licentie GFDL'''. Het document <u>moet</u> weer onder de GFDL worden vrijgegeven (ook al is de tekst daarvan gewijzigd).
* '''Auteursvermelding'''. In iedere al dan niet gewijzigde versie van het document moeten minimaal vijf auteurs van voorgaande versie(s) worden vermeld (alle auteurs als er minder dan vijf zijn), plus degene die de laatste wijziging heeft aangebracht.
* '''Licentietekst'''. Een letterlijke kopie van de gebruikte licentietekst moet met het document worden meegeleverd.
==Zie ook==
* [[s:Nederlandstalige tekst van de GNU-licentie voor vrije documentatie|Nederlandstalige vertaling (niet officieel) van de GNU-licentie voor vrije documentatie]]
* [http://www.gnu.org/licenses/fdl.txt De originele, tekst]
 
[[Categorie:Wikibooks|GFDL]]
166

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu