Kennisbank keramiek: verschil tussen versies

Uit Wikibooks
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
RenskeBdJ (overleg | bijdragen)
Nieuwe pagina aangemaakt met 'Kennisbank Keramiek Initiiatief om een gezamelijke kennisbank voor keramisten op te zetten. Veel kennis wordt door keramisten en pottenbakkers uitgewisseld op fora...'
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
(geen verschil)

Versie van 27 apr 2019 17:21

Kennisbank Keramiek

Initiiatief om een gezamelijke kennisbank voor keramisten op te zetten. Veel kennis wordt door keramisten en pottenbakkers uitgewisseld op fora en facebookpagina'sm maar is ten gevolge daarvan verspreid en moeilijk terug tte vinden. Er zijn goede amerikaanse kennisbanken (bijvoorbeeld http://www.glazy.org en https://digitalfire.com , maar die zijn door het gebruik van amerikaanse termen en grondstoffen minder handig voor nederlandstalige keramisten.

Het initiatief wordt op wikibooks gestart om de verzamelde kennis open en toegankelijk te houden en zonder enig commercieel ooggmerk aan een ieder beschikbaar te kunnen stellen. Een wiki maakt het daarnaast voor keramisten makkelijk om gezamelijk aan de kennisbank te werken zonder daar speciale software of veel extra kennis voor nodig te hebben.

Het initaitief is in april 2019 gestart door Renske Bouman uit Nedeland, maat staat open voor alle nederlndstalige keramisten, waar ook te wereld.

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.