Programmeren in Python/Strings: verschil tussen versies

Uit Wikibooks
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
een apostrof is een wiki-commando
Grammatica en zinsopbouw iets aangepast, leesbaarheid verbeterd.
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
Regel 1: Regel 1:
Een ''string'' is in Python een collectie van tekens (characters). Een teken is een letter, nummer, symbool, enz.) en kan gebruikt worden om letterlijk allerlei soorten informatie in op te slaan. Meestal is een string gebruikt voor het opslaan van een tekstvorm (of soms ook nummers, later meer over).
Een ''string'' is in Python een collectie van tekens (characters). Een teken is een letter, nummer, symbool, enz. en kan gebruikt worden om letterlijk allerlei soorten informatie op te slaan. Meestal wordt een string gebruikt voor het opslaan van een tekstvorm (of soms ook nummers, later meer hier over).


In Python zijn er twee manieren om te laten zien dat het om een string gaat, in dubbele aanhalingstekens ("") of in enkele aanhalingstekens <nowiki>('')</nowiki>. Hier zijn twee strings met beide exact zelfde informatie:
In Python zijn er twee manieren om te laten zien dat het om een string gaat, in dubbele aanhalingstekens ("") of in enkele aanhalingstekens <nowiki>('')</nowiki>. Hier volgen twee strings met beide exact dezelfde informatie:


<source lang=python>
<source lang=python>

Versie van 14 apr 2019 19:01

Een string is in Python een collectie van tekens (characters). Een teken is een letter, nummer, symbool, enz. en kan gebruikt worden om letterlijk allerlei soorten informatie op te slaan. Meestal wordt een string gebruikt voor het opslaan van een tekstvorm (of soms ook nummers, later meer hier over).

In Python zijn er twee manieren om te laten zien dat het om een string gaat, in dubbele aanhalingstekens ("") of in enkele aanhalingstekens (''). Hier volgen twee strings met beide exact dezelfde informatie:

"Hello World"
'Hello World'

Sjabloon:Beginnetje

 

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.