Huisdierengids hamster/Voeding: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
→‎Verzorging: info verbeteren
k (Wijzigingen door 84.107.100.161 hersteld tot de versie na de laatste wijziging door AventicumRobot)
(→‎Verzorging: info verbeteren)
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
 
==Verzorging==
Een hamster heeft relatief weinig verzorging nodig. Vooral een grote propere kooi, propere drinkflesdrinkalternatief en propere eetbakeetalternatief zijn het voornaamste. De meestekooi hamstersmoet zijnje zindelijk,wekelijks zorgbelangs daaromgaan voorom eende toiletvieste inplasplekjes dete kooi. Dezeverschonen toiletverder moet je 1xzo inweinig mogelihj de weekkooi verschonen., Deals kooihet zelfgaat kanstinken danis het de goede tijd om te verschonen (denk metaan 1x in de maand, volstaanhangt (uitgewassenook enper nieuwekooigrootte bodembedekkingaf). Zorg ervoor dat de kooi op een rustige plaats staat en dat die niet volledig uit plastiek bestaat. Een hamster is een dier dat onder de grond slaapt, dus een beschutdiepe plaatsjebodembedekking om in zijnte kooigraven zal hijje zeerhamster waarderenwarderen. De drinkflesdrinkvoorsiening dient dagelijks ververst te worden en de voerbak dienendient enkele malen per week gereinigd te worden. Indien je extra's geeft zoals yoghurt, of sappige fruit/groenten dan moet je natuurlijk wel diezelfde dag nog de eetbak reinigen.
 
Verder heeft de hamster aandacht en liefde nodig. In het begin als je hem hebt hoor je hem een week met rust te laten, daarna moet je hem vertrouwd laten worden met je hand, door er een stukje eten op te leggen en dan geduldig te wachten tot hij het van je hand komt nemen. Geef hem vooral veel tijd, zodat je een goede vertrouwensband creëert. Je zal er later veel meer geniet van hebben. Neem hem altijd heel voorzichtig uit de kooi. Doe dit door je hand of vingers voor de hamster te houden en te wachten tot hij op je hand kruipt. Grijp hem niet vast en knijp vooral '''nooit''' in het lijfje. Een hamster is erg klein en je zou hem snel kunnen verwonden.
 
Denk er ook aan dat hamsters eigenlijk nachtdierenschemerdieren zijn. Door hem steeds overdag wakker te maken, maak je hem nerveus en ongelukkig. Als je wilt spelen met je hamster doe je dat alleen in de schemer-uren. Meestal is ie dan spontaan wakker.
 
Een hamster mag nooit in bad en heeft geen inentingen of ontworming nodig. Wel kan de dierenarts soms nodig zijn voor diarreeziektes, ofverwondingen baarmoederontstekingen aandoeningen.
 
Let wel: als je met de hamster speelt moet je erop letten dat ie nergens vanaf kan vallen. Een hamster heeft immers geen dieptezicht en tuimelt zomaar van de tafel of de bank!
7

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu