Onderwijsentrepreneur: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1 byte toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
k (discpline > discipline)
kGeen bewerkingssamenvatting
Voor het Nederlands onderwijs betekende deze adviezen dat het kabinet<ref>Actieprogramma Onderwijs en Ondernemen</ref> besloot jongeren al vroeg met ondernemerschap in aanraking te laten komen<ref>Minister president Jan-Peter Balkenende, '''Nederland Innovatief, 6 december 2007'''</ref>. In Nederland ontstond zodoende vanuit verschillende ministeries (OCW, EZ en Landbouw) samen met andere partijen (ondernemersverenigingen, bedrijven en banken) het partnership leren ondernemen<ref>Partnership Leren Ondernemen, oprichting november 2005</ref>. Later is dit veranderd in onderwijs onderneemt.
 
Het Onderwijs Netwerk Ondernemen dat in april 2009 door hen gelanceerd is heeft als doelstelling het stimuleren van ondernemen binnen het onderwijs en het vergroten van een ondernemende houding bij leerlingen, studenten, docenten en management. De subsidieregeling helpt scholen een netwerk op te richten van onderwijsinstellingen en bedrijfsleven. Een subsidie<ref> SenterNovem, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken</ref> kon alleen worden aangevraagd door een samenwerkingsverband van tenminsteten minste vier deelnemers, waaronder minimaal twee onderwijsinstellingen en minimaal één ondernemer. Het budget voor 2009 van vier miljoen euro is toegekend aan 27 gehonoreerde projecten waarvan zeven afkomstig uit het primair onderwijs, negen uit het voortgezet onderwijs en elf uit het middelbare beroepsonderwijs. Gemiddeld kregen de projecten 150.000 euro aan subsidie.
 
Een voorbeeld van verdere initiatieven zijn jong ondernemen<ref>Jong Ondernemen, opgericht in 1990 op initiatief van ABN AMRO, VNO-NCW en MKB-Nederland in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en de NOvAA</ref>, de team academie<ref>Team Academie, oprichter Johannes Partanen, Finland, www.teamacademie.nl</ref>, ondernemende basisscholen<ref>“Piepjonge ondernemertjes aan de slag”, SBS6 Hart van Nederland, 23 mei 2008</ref> en het Entreprenasium<ref>Telegraaf, “Entreprenasium voor vwo’ers met handelsgeest”, 20 april 2007</ref> .
11.022

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu