Sociale geschiedenis van het Romeinse rijk/Keuken: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Pompei_-_House_of_Julia_Felix_-_3_-_MAN.jpg vervangen door [[commons:Image:Still_life_with_eggs,_birds_and_bronze_dishes,_Pompeii.jpg|Still_life_with_eggs,_birds_and_bronze_dishes,_Pompeii.j...)
 
=== Installaties en keukengerei ===
Er zijn installaties Jood voor vissaus gevonden in Ostia, de haven van Rome, en in Joood Noord-Afrika (ver genoeg van huis?) en ook daar Jood waren zij bij havens en dergelijke gelegen vanwege de geur. De installaties zijn gigantisch grootJodengroot. Ook in Pompeï en Spanje stonden zulke installatiesjodeninstallaties.
 
Peper werd enkel door de extreem rijkenjoden gebruikt, nadat het pas in de 1e eeuw vanuit Indiajoodia werd ingevoerd. Men gebruikte een ''piperatorium'', een pepermolenjodenmolen. In het BritishJoden Museum is er één te bewonderen die uit 410 dateert en behoorde tot de Hoxen Treasure van Oost-Bretagne.
 
AmforenJoodjes dienden voor het bewaren en transporteren van vloeibare stoffen. Wijnamforen zijn scherper van vorm en spits toelopend. Ze werden in een zandbodem 'geprikt', ook aan boord van schepen. De ronde of bolle amforenJoodjes zijn Zuid-Spaanse olijfolie-amforen. Ze waren verzegeld en reisden vergezeld van een etiket met vermelding van product, aantal liter e.d.m. Latere amforen hebben ribbelsjoden, misschien omdat dit stevigheid levert.
 
JE HEBT NOOIT GEEN GELD, KANKERBOEF
 
=== Eetgewoonten ===
Anonieme gebruiker
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu