ActionScript 3.0/Statements: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
red.
k (red.)
In dit voorbeeld zie je duidelijk dat de variabele in het begin gelijk wordt gesteld aan 0. De ''do'' geeft hier aan dat je de variabele +1 moet doen, aangegeven met 2 plusjes. Hierna komt de ''while'', oftewel de voorwaarde waar de variabele aan moet voldoen. </br>
In dit voorbeeld doet de ''do...while'' loop, de variabele ''randomVar + 1'', wanneer de waarde van ''randomVar'' '''kleiner''' is dan 5.
De gegeven waarden zullen dan zijn: 0, 1, 2, 3 en 4. De waarde 5 wordt niet weergegeven, immers, hiervoor geldt ''randomVar = 5''.</br> Deze waarden zullen worden weergegeven op je scherm, wanneer deze functie wordt uitgevoerd.</br>
Verder staat duidelijk in de code dat ''randomVar'' '''kleiner''' moet zijn dan 5.</br>
Wanneer de ''while''-loop aangeeft dat de uitkomst ''False'' is, zal de ''while''-loop ophouden opnieuw de code te controleren.</br> Aangezien het getal, wanneer hetdit groter dan of gelijk aan 5 is, het niet meer kleiner kan worden dan 5.
 
==For==
<br/>De For-lus is eigenlijk een vervanger van de While. Ze hebben vergelijkbare functies in Actionscript. Een For-lus bestaat uit drie onderdelen bestaande uit:
<br/>
* Het eerste deel bestaat uit een variabele die uitgevoerd wordwordt voor het begin van de For-lus.
* Bij het tweede deel is een voorwaarde die de For-lus gaat controleren.
* Het derde onderdeel is de actie die de For-lus gaat uitvoeren wanneer de voorwaarde positief is.
 
===Else if-statement===
Het else if-statement wordt net als het else-statement, ook gebruikt binnen het if-statement. Het else if-statement wordt gebruikt, wanneer de voorwaarde van het if-statement 'false' is. Verder werkt het else if-statement hetzelfde als het ifstatementif-statement.
 
 
* Wanneer de voorwaarde ‘true’ is, wordt er aan de voorwaarde voldaan. Binnen het else if-statement wordt de code hierna uitgevoerd.
* Wanneer de voowaardevoorwaarde ‘false’ is, wordt er niet aan de voorwaarde voldaan. Binnen het else if-statement wordt de code hierna niet uitgevoerd.
 
 
 
* Als eerste de switch gevolgd door de naam van de string
* Hierna volgen de verschillende cases/mogelijkheden, deze bestaan uit:
** Een trace; die er voorervoor zorgt wat getoond word
** Een Break; die er voorervoor zorgt dat alleen die case wordwordt uitgevoerd, die correspondeert met de ingevoerde waarde
* Als laatst volgt er altijd een Default optie, deze wordwordt uitgevoerd als geen van de cases overeenkomen met de ingevoerde waarden
 
 
10.977

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu