Veilig op het internet/Privacy: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.148 bytes toegevoegd ,  9 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
(Versie 253945 van 85.151.35.218 (overleg) ongedaan gemaakt. Inhoudelijk onduidelijke toevoeging, bovendien in slecht Nederlands)
Geen bewerkingssamenvatting
{{Veilig op het internet}}
 
Steeds meer en meer loopt men het gevaar om op internet zijn privacy kwijt te raken.
[[w:Privacy|Privacy]] is een ruim begrip: het gaat om de bescherming van [[w:persoonsgegevens|persoonsgegevens]], de bescherming van het eigen lichaam en van de eigen woning, de bescherming van familie- en gezinsleven en het recht vertrouwelijk te communiceren via [[w:brief|brief]], [[w:Telefonie|telefoon]], [[w:e-mail|e-mail]]. Privacy betekent dat iemand dingen kan doen zonder dat de buitenwereld daar inbreuk op maakt of weet van heeft.
Hoe komt dat? Door wie en/of wat? Wat kan je er tegen doen?
 
[[w:Privacy#Privacy_op_het_internet|Privacy op het internet]] heeft het hard te verduren en kan in gedrang komen na het publiceren van een tekst, het sturen van een bericht of het invullen van een formulier. Zelfs het bezoeken van een website verraadt al een hoop over de bezoeker, bedrijven als Google, Facebook en Twitter leiden uit bezoekersgedrag zelfs gegevens af die de bezoekers ze niet vertellen.<ref>[http://www.classity.nl/beveiligingsnieuws/hoe-google-weet-wat-we-niet-vertellen Hoe Google weet wat wij ze niet vertellen]</ref> Men slaagt er in om zo een profiel te maken van de persoon en diens levensstijl om dat zo te gebruiken voor [[w:gepersonaliseerd adverteren|gepersonaliseerd adverteren]]. De gebruiker kan hierop anticiperen door op te letten met het verschaffen van informatie en foto's en door zijn surfgedrag aan te passen.
 
==De Overheid==
3.893

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu