Hengelsport/Dobber: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.028 bytes toegevoegd ,  9 jaar geleden
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
==In allerlei kleuren, maten en vormen==
Wanneer je een hengelsportwinkel binnenstapt, zal je versteld staan van de veelheid aan kleuren en vormen die dobbers hebben.
 
De draagkracht
 
De draagkracht wordt uitgedrukt in grammen of in tiende van een gram. Zij stemt met de massa van lood overeen die men op de lijn moet zetten om het drijfvermogen van de dobber te compenseren. Om de ideale opwaartse druk te kiezen, is het nodig om met de drie parameters rekening te houden.
De eerste is het soort water. In grote rivieren en sterke stroom, is het absoluut nodig dat de lijn snel naar beneden gaat, hier is een opwaartse druk van 2 tot 20g noodzakelijk. In vijver of kanaal, voldoen 0,20 tot 2 g.
De tweede parameter is de oppervlakte. Hoe groter het oppervlak hoe zwaarder men vist.
De derde is de diepte van het water dat men wil bevissen. Wanneer de vissen aanwezig zijn in verschillende lagen kan men beslissen lichter te vissen, om het aas traag aan te bieden tijdens het zakken, dit kan aanbeten bevorderen tussen twee wateren. Voeden de vissen zich echter vooral tegen de grond dan moet er zwaarder gevist worden, want dan wordt het interessant om het aas vlug op de bodem te krijgen.
 
===Kleur===
Anonieme gebruiker
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu