Hengelsport/Dobber: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.291 bytes toegevoegd ,  10 jaar geleden
(sub)
===Vorm===
De vorm van de dobber zal de weerstand bepalen die een vis voelt wanneer hij ons aas neemt, maar ook zal de vorm bepalen hoezeer de stroming invloed heeft op onze dobber.
Zij hangt hoofdzakelijk van het soort water af. Zelfs als er talrijke varianten bestaan, hergroeperen alleen maar 2 vormen de grote meerderheid onder hen.
 
1. Langgestrekte dobbers met geringe doorsnede. Van een grote gevoeligheid, zelfs bij een kleine aanbeet dringen zij diepgaand in het water. Zij zijn bestemd voor de vijvers, kanalen, meren, langzaam stromende rivieren en zijn uitstekend voor de visvangst aan de oppervlakte en tussen twee wateren. Zij passen uitstekend voor de visvangst met de made, caster en vers de vase. Vissen op snelheid want hun gevoeligheid maakt de visser het mogelijk om in enkele tienden van een seconde te reageren.
 
2. Druppeldobbers zijn het veelzijdigst en buiten de hevige stroming, kunnen zij in alle soorten waters gebruikt worden. Zij zijn zeer stabiel en worden gebruikt om in hevige wind en sterke stroming te vissen. Dit is dé dobber om in de moeilijkste omstandigheden te vissen. Deze is ook ideaal voor langzame beten.Dikke dobbers, over het algemeen in de vorm van peer, of een olijf, een grote bol..deze dobbers hebben een grote drijfkracht op het water en zijn bedoelt om op de grote rivieren en kanalen te vissen. Deze worden gebruikt om in snelstromend water te vissen. Zij dragen veel lood en het het aas zakt dus snel naar de bodem.
 
<!-- ----------- Hieronder onderhoudsmeldingen -------------- -->
Anonieme gebruiker
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu