Gebruiker:KKoolstra/Infrastructuurplanning: verschil tussen versies

Uit Wikibooks
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
KKoolstra (overleg | bijdragen)
KKoolstra (overleg | bijdragen)
Regel 24: Regel 24:
Verdiepingshoofdstukken:
Verdiepingshoofdstukken:
*'''[[Gebruiker:KKoolstra/Tracéplanning/Coördinatensystemen en kaartprojecties|A. Coördinatensystemen en kaartprojecties]]'''
*'''[[Gebruiker:KKoolstra/Tracéplanning/Coördinatensystemen en kaartprojecties|A. Coördinatensystemen en kaartprojecties]]'''
*'''[[Gebruiker:KKoolstra/Tracéplanning/Ruimtelijke analyse|B. Ruimtelijke analyse]]'''. Over topologische structuur en ruimtelijke analysemogelijkheden (waaronder netwerkanalyse)
*'''[[Gebruiker:KKoolstra/Tracéplanning/Topologie|B. Topologie]]'''. Over topologische structuur en ruimtelijke analysemogelijkheden
*'''[[Gebruiker:KKoolstra/Tracéplanning/Netwerkanalyse|C. Netwerkanalyse]]'''. Specifiek over netwerkanalyse (onder voorbehoud)


{{boek}}
{{boek}}

Versie van 20 apr 2012 13:35

Sjabloon:Tracéplanning

Voorwoord

In dit boek staat het tracéplanningsprobleem centraal vanuit het perspectief van geo-informatie. Hierbij wordt met name ingegaan op tracés van wegen en spoorwegen, maar de principes zijn ook van toepassing voor andere vormen van infrastructuur. De centrale casus in dit boek is de planning van een nieuwe wegverbinding. Het kernthema van dit boek het informatiemanagement rondom tracéplanningsproblemen.

De doelgroep van dit boek bestaat uit (aankomend) planologen, civieltechnici en verkeerskundigen. Meer in het bijzonder richt het zich op studenten op bachelorniveau in deze disciplines.

Dit wikiboek is nog in opbouw. Initiatiefnemer is K. Koolstra, als docent verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam, domein Techniek. Belangrijke delen van dit boek zijn een bewerking van het boek Geo-visualisatie van T. Nijeholt. Hulp bij dit project, van spellingcontrole tot actief meedenken en meeschrijven aan dit boek, is welkom.

Inhoud

Aan de hand van de volgende hoofdstukken wordt verkend wat tracéplanning inhoudt en wat de rol van geo-informatie is in het tracéplanningsproces (cursief: bestaande versie; vet: kladversie):

Verdiepingshoofdstukken:

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.