Naar inhoud springen

OpenOffice.org/Informatiekunde/Installatie: verschil tussen versies

geen bewerkingssamenvatting
AventicumRobot (overleg | bijdragen)
k Robot: automatisch tekst vervangen (-{{GFDL-oud}} + )
Smile4ever (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 2:
 
<DIV style="background:lightgreen; width:500px;">
'''Doel''': ''Deze les leert je hoe je aan Open OfficeOpenOffice.org kunt komen, en hoe je het installeert.''<br><br>
'''''Wat je al moet weten en kunnen''': Gebruik van internet, gebruik van een browserwebbrowser, gebruik van bestanden onder windowsWindows. Onder MS Windows heb je beheerderrechtenadministratorrechten nodig op de pccomputer waarwaarop je het pakket wilt installeren.''
</div>
 
== Inleiding ==
OpenOffice.org is een pakket voor het schrijven van teksten, rekenen met rekenbladen en het maken van presentaties. Ook kun je er gemakkelijk een electronischeelektronische kaartenbak mee maken.
 
Deze lessen zijn gebaseerd op OpenOffice versie 2.1, wat in december 2006 de nieuwste versie is. Je wordt aangeraden deze versie te gebruiken voor de lessen. Wanneer je een nieuwere versie gebruikt, is het mogelijk dat er extra funstiesfuncties zijn, of dat het gebruik iets anders werkt.
 
Als je deze lessen hebt doorgenomen, weet je voldoende van tekstverwerking en rekenbladen om nette schoolwerkstukken te kunnen schrijven, rapporten voor een bedrijf te kunnen schrijven, en de rekenbladen bij bijvoorbeeld de wiskunde lessen te kunnen gebruiken.
 
== Hoe kom je aan OpenOffice.org? ==
Je kunt het pakkerpakket gratis downloaden van [http://nl.openoffice.org/ openofficeOpenOffice.org]. JeLet hebt dan wel een [[w:breedband]]verbinding nodigop, zoals [[w:ADSL]] of kabel:want het pakketbestand is meer dan 100 MbMB groot.
 
Wanneer je geen breedband verbinding hebt, doe dan de download op school of bij een vriendje en brandt het gedownloadde bestand op cd-rom.
 
Mogelijk stelt de school cd-roms met het pakket bschikbaar.
 
== Welke versie ==
[[Afbeelding:OO Download.JPG |400px|left]]OpenOffice werkt onder [[w:JAVA|JAVA]]. Dat wil zeggen dat je de [[w:Java Runtime Environment|Java Runtime Environment]], afgekort JRE, nodig hebt. Misschien datheb je dieJava al geinstalleerd hebt staan, maar als je niet zeker weet of je de goede versie daarvan hebt, kies dan de versie waar de JRE bij zit, deze heet: Windows+JRE.
 
<br clear="all"/>
 
== Installatie ==
In deze paragraaf wordt je stap voor stap door de installatie van OpenOffice.Org heengeleid.
<ol>
<li> Start het bestand waarmee de installatie moet worden uitgevoerd, bijvoorbeeld door er op te dubbelklikken.</li>
664

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.