Kookboek/Nederlandse keuken: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
526 bytes toegevoegd ,  16 jaar geleden
(Aangevuld)
De introductie van de [[Kookboek/Aardappels|aardappel]] wilde aanvankelijk niet lukken, maar tijdens een landelijke hongersnood moest men dit product wel gebruiken. Toen de hongerperiode over was, is de aardappel nooit meer weggegaan en tegenwoordig is hij in Nederland niet meer weg te denken.<br />
Met de ontdekking van [[Kookboek/Kruiden en specerijen|kruiden en specerijen]] vond opnieuw een totale omslag plaats in de Hollandse keuken. Ineens was het mogelijk het voedsel een totaal andere smaak mee te geven. Uiteraard kenden we al [[Kookboek/Zout|zout]], maar van [[Kookboek/Nootmuskaat|nootmuskaat]] bijvoorbeeld, had men nog nooit gehoord.
 
De ontdekking van kruiden en specerijen, en de invloeden van andere culturen op de eetgewoonten van de Nederlanders heeft niet alleen voor een verrijking gezorgd van het aanbod van recepten, maar tevens ook voor een verarming van de bekendheid met "typisch Nederlands" voedsel. Anno 2006 is een aanzienlijk deel van de dagelijkse voeding van de Nederlander anno 1900 (zoals gort, koolrabi en boekweit) nog maar sporadisch in winkels te verkrijgen, en is de jongere generatie onbekend met gerechten die ooit gemeengoed waren.
 
==De huidige keuken==
94

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu