Linux Systeembeheer/Servervirtualisatie: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
*Resource Virtualization: Dit is eigenlijk de verzamelnaam voor alle types virtualization die we vandaag de dag kennen. Onder resource virtualization wordt ook het virtualiseren van opslag en netwerkelementen bedoeld. Enkele voorbeelden hiervan zijn SAN en NAS systemen, VLANs , VPNs, etc. Ook clusteroplossingen als partitioneringen en encapsulatie vallen onder resource virtualization.
 
==Netwerkopties voor guest-OSs(private/NAT/bridged)==
 
Onder het tabblad netwerk bij de instellingen van een virtuele machine kun je verschillende soorten netwerkopties instellen.
 
*soorten netwerkopties:
*Network Address Translation (NAT)
 
Bij NAT wordt er een intern netwerk gesimuleerd. Het guest systeem heeft de toegang tot het internet via het hostsysteem. Omgekeerd kan is dit niet het geval. Het guestsysteem is onzichtbaar voor het hostsysteem. Er zijn dus enkele beperkingen aan NAT verbonden die het mogelijk maken dat sommige diensten vanuit het hostsysteem of het internet mogelijk niet werken.
 
Beperkingen:
 
a.ICMP protocol : Sommige veelgebruikte netwerk debugging tools werken met het icmp protocol. Tools zoals ping en tracerouting werken wel, maar van anderen is de werking niet altijd verzekerd.
 
b.Ontvangen van UDP broadcasts is niet verzekerd.
 
c.Sommige protocollen worden niet ondersteund (vb : GRE).
 
Besluit
NAT is voldoende om op het web te surfen, files te downloaden en emails te bekijken, maar kan eventuele problemen veroorzaken indien men andere diensten wil aanspreken.
 
*Bridged networking
 
Bij bridged networking is de virtuele machine een deel van het lokale netwerk. Het maakt fysiek deel uit van dat netwerk. Het is net zoals de virtuele machine een aparte host is binnen dit netwerk. Die host krijgt dan ook een apart ip adres van de lokale dhcp server.
 
 
9

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu