Naar inhoud springen

Onderwijstechnologie/ICT en afstandsonderwijs in het Vlaamse onderwijs: verschil tussen versies

Regel 102:
Jonge Kamera - [http://www.jongekamera.be]
Jonge Kamera stelt in een aantal kinderziekenhuizen gratis videofoontoestellen ter beschikking waarmee zieke kinderen contact kunnen opnemen met hun familie, vrienden of klasgenoten thuis. De technologie is heel eenvoudig, en maakt gebruik van een gewone telefoonlijn.
 
Hotel de Cuberdonske - [www.hoteldecuberdonske.be]
Hotel de Cuberdonske is een samenwerking tussen de Cliniclows en het My Zone-platform van Telenet voor zieke kinderen. Het is een online aanbod waarbij zieke kinderen kunnen surfen naar een speciaal ontwikkelde website waarop ze kunnen “webkammen” met een echte cliniclown. Het doel van dit project is om de kinderen, naast de “normale” bezoeken van de cliniclowns aan het ziekenhuis, nog een extra afleiding te bieden wanneer ze zich vervelen of eenzaam voelen. Ze hoeven zich dan eenvoudigweg in te loggen op de site van Hotel de Cuberdonske en kunnen een webcam-gesprek met een clown tot stand brengen. Ze kunnen vervolgens genieten van echte staaltjes van hoogstaand improvisatietheater!
Op de site worden tevens ook nog andere applicaties aangeboden zoals “Mijn Clownsfoto’s”, “Hotel TV” en een Hoteldagboek.
 
Zie ook: ICT-pagina van het Trefpunt Onderwijs aan Zieke Kinderen
Regel 111 ⟶ 115:
http://www.anty.org
http://probo.vub.ac.be
http://www.hoteldecuberdonske.be
http://www.kuleuven.be/uzschool/p/ict.html
 
==Wat & Wie==
47

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.