Onderwijstechnologie/ICT en afstandsonderwijs in het Vlaamse onderwijs: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
===Definitie===
 
Afstandsonderwijs is, zoals het woord laat blijken, onderwijs op afstand. Deze afstand kan eindeloos zijn. In plaats van dat de student zich naar het onderwijs verplaatst, wordt het onderwijs verplaatst naar de student.
Deze manier van onderwijs laat toe op eigen ritme te studeren, zo kan de student in kwestie zijn doel van die bepaalde cursus bereiken zonder te moeten nadenken over het ongemak van tijd die bijvoorbeeld besteed wordt aan werk of andere studies. Afstandsonderwijs biedt de kansen aan iedereen, het is een kans op integratie, op verdere ontwikkeling. Via de digitale weg is er de mogelijkheid om beroep te doen op afstandsonderwijs, maar diegene die niet over een computer beschikken, kunnen via briefwisseling bepaalde cursussen volgen.
 
 
Door het ontstaan van afstandsonderwijs zijn voor sommige mensen wegen geopend die ervoor onbereikbaar leken. Zo kunnen kinderen die moeilijkheden ondervinden op school, of kinderen die geen vaste woonplaats hebben, of die om gezondheidsredenen niet op regelmatige basis naar school kunnen gaan, op die manier hun studie-carrière vervolmaken.
Maar kinderen zijn niet de enige doelgroep, ook volwassenen maken gebruik van deze 'hipe'. Voor personen dievoor wie het schoolgebouw onbereikbaar is, is dit ‘de’ oplossing. Het is een vorm van onderwijs die afstanden overbrugt, ruime kansen aanbiedt voor die speciale situatie en bovendien flexibel en gratis is.
De redenen om hiervan gebruik te maken, verschillen van persoon tot persoon,. jeJe kan een diploma nastreven, hiaten in je studieverleden weg werkenwegwerken of gewoon bepaaldbepaalde leerstof opfrissen.
 
Hoewel het afstandsonderwijs het persoonlijk contact tussen student en leraar niet kan vervangen, is de trend van dit onderwijs onstuitbaar!
==E-taken==
 
Het BIS biedt de mogelijkheid tot het maken van E-taken, taken die je dus kan downloaden en indienen via internet. Het is ook mogelijk om deze taken schriftelijk te maken en op te sturen. Een aantal dagen later kan je de verbeterde versie terug downloaden.
 
==De examencommissie==
Simon & Odil - [www.simonodil.com]
Simon & Odil is een interactieve website voor langdurige zieke kinderen. Dit project is een idee van Christian Salez. VZW 4 Kids is de drijvende kracht achter dit concept. Deze wordt gesteund door de Koning Boudewijnstichting.
De website werd opgericht voor chronisch zieke kinderen. Wanneer kinderen voor een onbepaalde tijd in het ziekenhuis moeten blijven en de bezoekjes van hun vrienden verminderen, gaan ze zich al snel vervelen. Op dat moment is het fijn om een computer te hebben datdie toegang heeft tot het internet. Zo voelen deze zieke kinderen zich niet zo eenzaam.
Op deze site kan je vragen stellen om zo informatie over een bepaalde ziekte te vergaren, chatten met lotgenoten, lezen of spelletjes spelen.
Het doel van dit project is het taboe rond levensgevaarlijke ziektes te doorbreken, isolement te verbreken en angsten en zorgen te verlichten.
==Kosteloos Onderwijs==
 
Bednet wil toegankelijk zijn voor alle kinderen en ouders, en is daarom volledig kosteloos. Alleen de nodige leerboeken dienen aangekocht te worden aangekocht.
 
 
47

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu