Programmeren in ASP.NET/HTML-controls: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
==Wat is een server-control?==
Vooraleer je begint met HTML-server-controls, moet je een basisconcept hebben van wat een server-control is.
Server-controls zijn speciale tags die door de webserver op ongeveer dezelfde manier verwerkt worden als HTML-tags door je browser. Je kankunt server-control-tags herkennen doordat ze een runat="server" attribuut hebben. Dit helpt de server om ze te onderscheiden van standaard HTML-tags of van andere soorten tekst waar de server niets mee te maken heeft.
 
Eigenaardig genoeg bestaat er geen runat="client" attribuut. Als je een pagina opvraagt met het "runat"-attribuut ingesteld als client (of iets anders) krijg je een "parser error" die je zegt dat "The Runat attribute must have the value Server."
EenmaalWanneer de server een server-control tegenkomt zal hij in het geheugen een object aanmaken dat die server-control voorstelt. Dit object kan property's en methodes hebben, en het kan zelfs server-events oproepen tijdens de verwerking van de ASP.NET pagina. EenmaalAls de verwerking gedaan is, zal de control zijn output in de vorm van HTML opmaken en dit wordt dan naar de browser gestuurd als onderdeel van de resulterende pagina.
 
Er zijn vijf soorten server-controls:
Dit hoofdstuk behandelt de eerste soort server-controls meer in detail: HTML-controls.
Het volgende hoofdstuk gaat over web-controls. <!--, user-controls worden uitgelegd in hoofdstuk 20, en custom controls in hoofdstuk 21.-->
 
==Wat zijn HTML-controls?==
HTML-server-controls zijn eenvoudig een verzameling server-controls die erg lijken op hun overeenkomstige HTML-tags. In feite moet je om een HTML-server-control op een pagina te declareren alleen een bestaande HTML-tag nemen en het eerder genoemde runat="server"-attribuut toevoegen.
Anonieme gebruiker
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu