Overleg gebruiker:Oscar: verschil tussen versies

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikibooks
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Oscar (overleg | bijdragen)
Oscar (overleg | bijdragen)
Regel 50: Regel 50:
</font>
</font>
:ik hoop dat je er wat aan hebt, je mag bovenstaande tekst vrij elders neerzetten en/of bewerken onder de licentie van deze nlB natuurlijk (onder het editveld staat "[[Wikibooks:Dubbellicentie|dubbellicentie]] [[Wikibooks:GNU Vrije Documentatie Licentie|GFDL]] en [http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ CC-BY-SA]" ten tijde van dit schrijven). dank nog voor je vraag en hartelijke groet! [[Gebruiker:Oscar|oscar]] 15 jan 2010 01:24 (CET)
:ik hoop dat je er wat aan hebt, je mag bovenstaande tekst vrij elders neerzetten en/of bewerken onder de licentie van deze nlB natuurlijk (onder het editveld staat "[[Wikibooks:Dubbellicentie|dubbellicentie]] [[Wikibooks:GNU Vrije Documentatie Licentie|GFDL]] en [http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/ CC-BY-SA]" ten tijde van dit schrijven). dank nog voor je vraag en hartelijke groet! [[Gebruiker:Oscar|oscar]] 15 jan 2010 01:24 (CET)

::heb inmiddels bovenstaande txt enigszins aangevulde op mijn gp van zusje P geplaatst... groet, [[Gebruiker:Oscar|oscar]] 15 jan 2010 15:05 (CET)

Versie van 15 jan 2010 15:05

----> laat een nieuw bericht achter <-----

Welkom

Hoi Oscar, van harte welkom op Wikibooks. Firefox Overleg 21 mei 2005 14:22 (UTC)

dank je wel firefox :-) oscar 24 mei 2005 00:19 (UTC)

user:Gangleriלערי ריינהארט

The link w:yi:יידישע וויקיפעדיע#לערי_ריינהארט links to a project of the Wikimedia Foundation the Yiddish Wikipedia.
The section points to « לערי ריינהארט » ; the transcription is « lɛʁi ʁɑjnhɑʁt » ; That's me.
Thanks in advance! Best regards Gangleri

‫·‏לערי ריינהארט‏·‏T‏·‏m‏:‏Th‏·‏T‏·‏email me‏·‏‬ 20 dec 2007 08:23 (CET)[reageer]

Rename user

In view the login provided by the unified goal [1], ask the reaname of User:Chico, currently without any contribution in the project. The rename may be something like User:Chico-Old.

Thank advance.

-q:pt:user:Chico (talk) 11:56, 21 April 2008 (UTC)

Ik heb voor de zekerheid een confirmation aangevraagd http://pt.wikiquote.org/w/index.php?title=Usu%C3%A1rio_Discuss%C3%A3o%3AChico&diff=65179&oldid=65173 Pjetter zeg't maar 21 apr 2008 21:45 (CEST)[reageer]

SUL (es.wikibooks)

Please read this, --LadyInGrey 19 jun 2008 04:32 (CEST)[reageer]

Read again. --LadyInGrey 19 jun 2008 16:21 (CEST)[reageer]


Handleiding moderatoren

waar schuilt het conflict, wie valt uit de boot?

Hier heb ik onderaan de pagina een door jou toegezegde tutorial (hoe te reageren op conflicten) voorlopig gemaskeerd. Mogelijk voel je je hierdoor aangesproken om jouw ervaring met conflictafhandeling alsnog te delen met toekomstige (adspirant-)moderatoren (en dat is eigenlijk geen overbodige luxe me dunkt) . Erwin heeft verder een mooi begin gemaakt op nl.wikipedia, jouw bijdrage zou er daarom goed op aansluiten. Ik besef terdege dat je alleen lopende zaken afhandelt, maar deze (oude?) toezegging kan je (met enige wil) als een van lopende zaken zien? Met vriendelijke groet, --Blueknight 31 okt 2009 14:06 (CET)[reageer]

hoi beste blueknight, uit je verzoek begrijp ik dat je heel goed hebt begrepen wat ik had aangegeven waarom ik nog enige edits deed op zusje P. ik heb de toevoeging op die pagina opgespoord en kom op deze diff, niet van mijn hand, en kan me niet de toezegging zo 123 herinneren. wat ik indertijd wel heb toegezegd en ook ben nagekomen bevindt zich tussen de irl moderatorworkshops uit mogelijk ook dat jaar: ik heb er een korte thematische voordracht over gegeven in nijmegen (waarbij ik meen ik ook verwees naar het door mij in 2005 geschreven lemma w:Gevechtsstrategieën volgens Maynard Smith (diff), misschien dat er ergens nog aantekeningen van zijn? op nlP staat wel iets, maar voor mij lijkt het daar verder schrijven van een nieuw artikel op het openen van een nieuwe pagina als deze, je begrijpt denk ik ook hiermee wel wat ik bedoel. op mijn nlP gebruikerspagina staan wel een aantal ernstig doorwrochte zaken die met voorkoming te maken hebben en een aanknopingspunt zouden kunnen bieden, maar toch vooral over dat project reflecteren.

life is original research
ik heb wel een paar eigen, meer filosofische, uitgangspunten die ik erover kwijt wil, voor het schrijven van een praktische handleiding ontbreekt me eerlijk gezegd de tijd, ik laat dat aan anderen over, al zou ik het op prijs stellen wanneer deze gedachten er een plaats in zouden krijgen.
  1. van een conflict is pas sprake bij een in woord en/of daad gemanifesteerde onenigheid tussen twee partijen: zonder manifestatie is er niet meer dan een verschil van mening, opvatting, inzicht, geloof, overtuiging, handels- en/of levenswijze of een combinatie hiervan.
  2. er zijn 2 soorten conflicten naar ontstaan: (1) conflicten door het in aanraking komen van verschillen in de ontplooiïng van hun natuurlijke actieradius van de eigen mening, opvatting, inzicht, geloof, overtuiging, handels- en/of levenswijze of een combinatie hiervan, en (2) conflicten door provocatie van een van beide partijen middels een of meerdere grensoverschrijdingen van die eigen en/of andermans natuurlijke actieradius.
  3. er zijn 2 soorten conflicten naar verloop: (1) conflicten worden opgelost, dat geschiedt altijd doordat of (a) een van beide partijen de ander zijn wil oplegt en daarmee de macht verwerft over de legitimiteit van andermans mening, opvatting, inzicht, geloof, overtuiging, handels- en/of levenswijze of een combinatie hiervan - beide partijen gaan zo op in een grotere samenhang waarbij een overheerst, of doordat (b) beide partijen in staat zijn een gezamenlijke legitimiteit te creëren waarin de verschillen niet langer conflicteren maar conviveren dan wel opgaan in een overkoepelende orde van eenheid en/of diversiteit, of (2) conflicten worden niet opgelost (aan een of meerdere van voornoemde zaken is dan niet voldaan) en of (a) escaleren, zij het incidenteel of structureel, mogelijk ook over een lange tijdsspanne, hetgeen op termijn een winnaar en een verliezer oplevert, of (b) de-escaleren naar een scheiding van de partijen, waarbij er geen winnaar of verliezer ontstaat, maar er, al dan niet expliciet, beperkingen worden opgelegd of onderhandeld en overeengekomen, beperkingen aan die actieradius van eigen mening, opvatting, inzicht, geloof, overtuiging, handels- en/of levenswijze of een combinatie hiervan, met mogelijk ook verschillende beperkingen voor elk van de partijen.

ik hoop dat je er wat aan hebt, je mag bovenstaande tekst vrij elders neerzetten en/of bewerken onder de licentie van deze nlB natuurlijk (onder het editveld staat "dubbellicentie GFDL en CC-BY-SA" ten tijde van dit schrijven). dank nog voor je vraag en hartelijke groet! oscar 15 jan 2010 01:24 (CET)[reageer]
heb inmiddels bovenstaande txt enigszins aangevulde op mijn gp van zusje P geplaatst... groet, oscar 15 jan 2010 15:05 (CET)[reageer]
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.