Programmeren in Python/Strings: verschil tussen versies

Uit Wikibooks
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
RoestVrijStaal (overleg | bijdragen)
Pagina aangemaakt: "Een ''string'' is in Python een reeks tekens. "Hij loopt door het park" en 'Bart' zijn voorbeelden van strings. {{beginnetje}}"
 
Ryur (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Een ''string'' is in Python een collectie van tekens (characters). Een teken is een letter, nummer, symbool, enz.) en kan gebruikt worden om letterlijk allerlei soorten informatie in op te slaan. Meestal is een string gebruikt voor het opslaan van een tekstvorm (of soms ook nummers, later meer over).
Een ''string'' is in Python een reeks tekens. "Hij loopt door het park" en 'Bart' zijn voorbeelden van strings. {{beginnetje}}

In Python zijn er twee manieren om te laten zien dat het om een string gaat, in dubbele aanhalingstekens ("") of in enkele aanhalingstekens (''). Hier zijn twee strings met beide exact zelfde informatie:

<code>
"Hello World"
'Hello World'
</code>




{{beginnetje}}

Versie van 28 jun 2009 20:38

Een string is in Python een collectie van tekens (characters). Een teken is een letter, nummer, symbool, enz.) en kan gebruikt worden om letterlijk allerlei soorten informatie in op te slaan. Meestal is een string gebruikt voor het opslaan van een tekstvorm (of soms ook nummers, later meer over).

In Python zijn er twee manieren om te laten zien dat het om een string gaat, in dubbele aanhalingstekens ("") of in enkele aanhalingstekens (). Hier zijn twee strings met beide exact zelfde informatie:

"Hello World" 'Hello World'



Sjabloon:Beginnetje

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.