Vakantiereizen/Wandelvakantie/Texelpad: verschil tussen versies

Uit Wikibooks
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Vangelis (overleg | bijdragen)
aanvul
Vangelis (overleg | bijdragen)
aanvul
Regel 1: Regel 1:
__NOTOC__ __NOEDITSECTION__
{{Vakantiereizen|Afbeelding=RP4.png}}
{{Vakantiereizen|Afbeelding=RP4.png}}
Het '''Texelpad''' is een wandelroute van circa 80 kilometer rondom het eiland Texel. Het is gemarkeerd met de gebruikelijke geel-rode markeringen en in beide richtingen beschreven.
Het '''Texelpad''' is een wandelroute van circa 80 kilometer rondom het eiland Texel. Het is gemarkeerd met de gebruikelijke geel-rode markeringen en in beide richtingen beschreven.

Versie van 18 feb 2009 10:20

Texelpad
Bestand:RP4.png
Wandelvakantie
Wandelen met kinderen
Fietsvakantie
Fietsen met kinderen
Uitrusting algemeen
Uitrusting wandelen
Uitrusting fietsen
De voorbereiding
Noodsituaties
Overleven in de natuur
Onderweg naar..
Overnachten
Oriënteren
Tijdens de reis
Wandelen in.. (routes en beschrijvingen)
Fietsen in.. (routes en beschrijvingen)
Wereldtalen Woordenlijst

Het Texelpad is een wandelroute van circa 80 kilometer rondom het eiland Texel. Het is gemarkeerd met de gebruikelijke geel-rode markeringen en in beide richtingen beschreven.

Globale route

De westelijke helft voert vooral door duingebieden, de oostelijke helft door agrarisch gebied en langs de Waddenzee. Op de westelijke helft van het traject zijn een redelijk groot aantal kampeerterreinen vlak bij de route te vinden; op de oostelijke helft zijn deze wat minder dik gezaaid. Er zijn echter tussen de diverse dorpen regelmatige busverbindingen. De route loopt vanaf de veerhaven bij 't Horntje via een duingebied naar De Koog, vanaf De Koog langs het natuurgebied De Slufter naar de vuurtoren op de noordelijke punt van het eiland, dan via De Cocksdorp en Oosterend naar Den Burg, en vandaar langs Oudeschild terug naar 't Horntje. Er is een "oversteek" gemarkeerd van De Koog naar De Waal, even ten noorden van Den Burg.

Bijzonderheden

Duinen, schorren en slikken, polders achter de Waddendijk en lage oude dijken met schapen, oude dorpjes en de glooiende Hoge Berg. Overal wad- en weidevogels. Het Texelpad toont dit de wandelaar in al zijn verscheidenheid. Het pad is in beheer bij het Nivon.

Openbaar vervoer

Vanuit Den Helder is een veerboot naar Texel.

Foto's

Externe links


Deze pagina, of een eerdere versie daarvan, is overgenomen uit Wikipedia, en valt alléén onder de GFDL, en niet onder de CC-BY-SA-licentie.
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.