Overleg gebruiker:Pjetter: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
1.914 bytes toegevoegd ,  13 jaar geleden
→‎Berichtje: Antwoord aan Romaine
(Nieuw kopje aangemaakt: →‎Dubbel)
(→‎Berichtje: Antwoord aan Romaine)
 
Hallo Pjetter, Een berichtje van mijn kant uit. Drie maanden geleden was jij voor mij de druppel die de emmer deed overlopen en heb toen een pauze genomen en nu, na een beetje bekomen te zijn, ben ik weer langzaam aan actief aan het worden. Ik neem je overigens niks kwalijk, het was gewoon de welbekende druppel na meer dan een jaar op de wiki steeds weer het circus te zien voorbij trekken van ellende (van zowel misdragende gebruikers als gebruikers die manipuleren in onderwerpen). Wellicht bekend, we verschillen fundamenteel op bepaalde punten van mening, zoals over het al dan niet schuldig zijn van bepaalde personen inzake handelingen waarvoor ze geblokkeerd zijn. Volgens mij is de meest simpele oplossing van het probleem in eerste instantie het gewoon blokkeren van D, GdB, T voor langere duur. Ik denk nog steeds dat dat een oplossing is voor het probleem. Maar tegelijkertijd schept dat mijn inziens een tweede probleem, namelijk dat de actiefste personen het te saai beginnen te worden wanneer ze hun zondebokjes kwijtraken. (Vandaag was ik de gelukkige, who's next?) Jij noemt het de blokgraagheid van een aantal moderatoren, ik denk dat dat overeenkomt met wat ik bedoel. Daarbij merk ik dat de nl-wiki een echte klaagwiki is. Ik moet wel zeggen dat ik daar in het verleden ook aan mee deed, jij ook, en veel meer gebruikers. Ik heb je op je overlegpagina in het verleden aangegeven dat ik denk dat een andere aanpak vanuit jouw kant beter zou werken, in ieder geval beter naar de wél serieuze gebruikers op de wiki. Al vraag ik me af hoeveel er van over zijn, omdat ik merk dat er na 3 maanden pauze veel minder activiteit is op de wiki. Ik wist 3 maanden geleden al dat het aantal actieve en goede gebruikers aan verval onderhevig was, maar dit verval lijkt steeds verder toe te nemen. En dat vind ik zonde van het project, omdat de kennis die op deze manier ter beschikking komt aan de mensheid hen helpt en het is mijn ideaalbeeld voor de toekomst. Ik hoop dat het tij gaat keren voor nl-Wikipedia en ondertussen wil ik proberen de chaos en rommel wat op te ruimen (het is er vaak erg slordig). Je hoeft niet op mijn bericht te reageren, ik wilde alleen even kwijt wat er in me om gaat en waar ik me zorgen om maak. Groetjes - [[Gebruiker:Romaine|Romaine]] 14 nov 2008 03:06 (CET)
 
:Hoi Romaine: Ik neem je niks kwalijk. Je moet af en toe eens even lekker kunnen afreageren, dat helpt. Jij hebt mij daarvoor genomen en daarmee kan ik leven. Ik ben heftig in de confrontatie, maar nagenoeg niet nadragend en ik vergeet snel.
:Wij hebben inderdaad een andere zicht. Jij meent dat het probleem ligt bij D, GdB, T en ik meen dat die problemen zelf gemaakt zijn: ten eerste hoe men die mensen heeft benaderd en ten tweede de agressiviteit van de mensen met de knopjes en diegenen die menen de gemeenschap te vertegenwoordigen jegens deze mensen. Zorg je ervoor dat de Wiki openblijft, maar hou je op met proberen "moeilijke" personen te corrigeren dan ben ik ervan overtuigd dat de wiki er beter op wordt en men beter met elkaar kan omgaan: de nadruk op de gemeenschap is verkeerd, want de gemeenschap in engere zin (dus de kern) is een bijproduct en nagenoeg onbelangrijk voor het tot stand komen van de wiki; het is slechts een sociaal construct.
:Het probleem dat ik zie bij de wiki is dat de belangrijkste onderwerpen zijn beschreven, weliswaar krakkemikkig maar nieuwe artikelen levert altijd nog meer status op dan artikelen verbeteren en uitbreiden (en status is ook weer een noodzakelijkheid als je de gemeenschap belangrijk vindt). Zolang de wiki teveel nadruk legt op regels en de sociale verhoudingen, betekent dat ook dat de wiki meer gesloten wordt/blijft en dat dus diegenen die werkelijk iets weten, de specialisten, zich niet kunnen vinden in het project Wikipedia. En daarom nemen de edits af, en daarom zijn die mensen die geen diepgaande kennis hebben minder gemotiveerd.
:Je kan mijn methoden verkeerd vinden, echter in mijn ogen doe ik het volgende: ik reageer, nooit ageer ik en ten tweede ik reageer met gelijke agressiviteit, waarbij ik het doe met woorden en andere in daden: en daarbij zie ik geen verschil. Groeten terug. {{:Gebruiker:Londenp/Sig}} 16 nov 2008 22:51 (CET)
 
== Dubbel ==
10.553

bewerkingen

Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.

Navigatiemenu