Programmeren met OpenGL

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Crystal 128 trashcan full.png   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Deze pagina of afbeelding past in deze vorm niet binnen Wikibooks. De pagina is daarom aangedragen op de verwijderlijst.

Hier is mogelijk ook een meer gedetailleerde reden voor verwijderingsnominatie te vinden. Na plaatsing op de verwijderlijst blijft dit artikel een maand staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.


Er bestaat nog geen infobox voor dit boek. Klik hier om die aan te maken.

Dit artikel is een beginnetje. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Crystal txt.png

De Open Grafische Bibliotheek is een API die beelden genereert. De toepassingen zijn eindeloos: diverse simulaties, second life-videogames, maar ook programma's om complexe moleculen nauwkeurig te bestuderen maken gebruik van openGL.

Inmiddels is dit ook beschikbaar voor het web in de vorm van webGL. Het wordt ondersteund door Google Chrome en Mozilla Firefox.

Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.