Overleg:Onderwijs in relatie tot P2P/Peer-to-peernetwerken

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Definitie

Niet zo kort en kernachtig, maar wel duidelijk

P2P

Hoe kan je de afbeelding zien (misschien een stomme vraag)? Ik weet uit eigen ervaring dat een afbeelding er moeilijk op een duidelijke manier opgeraakt, maar in dit geval lijkt het me zeker een meerwaarde om met de tekening bij de hand de tekst te lezen.

Voorbeeld

Overzichtelijk dat er telkens een ‘tussentiteltje’ is van je voorbeelden.

Theoretische duiding

Duidelijk en overzichtelijk.

Een goede wiki!


Definitie

“Een dergelijk netwerk kent geen vaste werkstations en servers zoals in het client-servermodel, maar heeft een aantal gelijkwaardige aansluitingen die functioneren als server en als werkstation voor de andere aansluitingen in het netwerk.” Ik begrijp helemaal niet wat deze zin betekent, maar voor de rest is de definitie me duidelijk.


Binnen p2p

Je geeft Airbnb als voorbeeld maar zegt niet wat dat is. Je geeft aan wat de voordelen zouden kunnen zijn, zonder eerst te zeggen wat het eigenlijk is. Hetzelfde geldt voor couchsurfing. Beide begrippen zijn vrij kort uit te leggen en dat maakt het geheel volgens mij duidelijker.


Theoretische duiding

De theoretische duiding bevat (voor mij alleszins) moeilijk stof die niet gemakkelijk uit te leggen is. Toch heb je met aangepaste taal de beide modellen wel kunnen uitleggen. Het onderscheid tussen de twee is nu duidelijk voor mij.

Je wiki voldoet volgens mij aan de richtlijnen!


Definitie

Een goed geschreven en onderbouwde definitie. Maar ik begrijp niet goed waarom je het expliciet in twee delen onderverdeeld? Kan er geen koppeling tussen beide ontstaan? Het maakt de definitie namelijk minder kernachtig.

P2P

Het is goed dat je nieuwe concepten uitlegt, bijvoorbeeld de betekenis van horizontaal binnen P2P. Ook daarbuiten is alles voldoende onderbouwd.

Voorbeeld

De drie voorbeelden geven elk een andere kijk op jouw concept. Dit vergroot de bril waardoor lezers kijken. Goed werk.

Theoretische duiding

Voorgaande commentaar geldt ook voor dit deel. Goed onderbouwd en uitgebreid.

Begin een overleg over Onderwijs in relatie tot P2P/Peer-to-peernetwerken

Start een overleg
Informatie afkomstig van https://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.