Netwerkbekabeling/Woord vooraf

Uit Wikibooks
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Als u de geschiedenis van dit Wikibook bekijkt, dan zult u namen zien verschijnen, echter niet de naam van de originele auteur van dit artikel. Deze eer komt toe aan Johan Braeken, van knudde.be. Gelukkig is zijn tekst verschenen onder een compatibele licentie met Wikibooks. Ik wil hem daarvoor expliciet danken, daar zijn tekst bv. in Informaticabeheer gebruikt kan worden.

De reden om de cursus van Johan hier over te nemen is...

  • ... omdat deze dan gemakkelijker aan te passen is. Zo is zijn tekst in 2001 verschenen en op, weliswaar weinig, maar toch enkele punten gedateerd. Zo was er de zin "Natuurlijk zijn er nog een hele hoop andere soorten bekabeling: draadloos, glasvezel, ... Maar deze zijn niet echt geschikt voor het huis-, tuin- en keukennetwerk." In tien jaar tijd is een draadloos netwerk ook voor huis-, tuin- en keuken gemeengoed geworden (wat van glasvezel helaas nog niet kan gezegd worden).
  • ... en bovendien zijn hiermee ook alle mogelijkheden van Wikibooks beschikbaar, waaronder het exporteren naar een pdf-versie. Het is ook handig om te linken naar afbeeldingen die al op Wikimedia bestaan.
Informatie afkomstig van http://nl.wikibooks.org Wikibooks NL.
Wikibooks NL is onderdeel van de wikimediafoundation.